Servicii complete de audit informatic (audit IT)

Echipa DAB MSP oferă servicii complete de audit IT pentru îndeplinirea standardului ISO 27001 în companii private, administrații publice locale, instituții publice și guvernamentale. Avem în echipă cei mai buni ingineri IT specializați pe audit informatic precum și cei mai capabili consultanți IT pregătiți ofere rapid soluții tehnice testate anterior în alte infrastructuri. Serviciile noastre de audit informatic (audit IT) pot fi contractate individual sau în abonament.

De ce este important să faci minim un audit IT anual?

Având în vedere sutele, poate chiar miile de atacuri informatice pe care departamentele dedicate de hacking ale unor state precum Rusia, China sau Coreea de Nord le realizează în fiecare zi pe echipamentele IT ale companiilor și instituțiilor publice din statele membre UE și SUA, un audit IT periodic este extrem de recomandat. Gândește-te doar la situația în care actualul tău furnizor de servicii IT nu a actualizat firmware-ul pe un echipament de rețea sau nu a făcut actualizarea zilnică a bazei de date la software-ul antivirus. Nu ignora aspectele, solicită azi un audit IT!

Un audit IT ajută la digitalizare și standardizare în IT

Ești convins(ă) infrastructura IT din organizația reprezentată este foarte bine pusă la punct și nimic nu se poate întâmpla fără știrea ta? Dacă nu, acum este momentul de a afla adevărul despre IT-ul local și de a prelua controlul integral asupra infrastructurii IT. În aproape toate cazurile în care am fost solicitați pentru audit IT clientul susținea cu tărie furnizorul de servicii IT (firma cu care avea un contract de mentenanță IT) a făcut totul perfect și nimic rău nu se poate întâmpla. Din păcate, în peste 95% din cazuri am descoperit așa-zisul furnizor de servicii IT era de fapt o companie care doar vindea echipamente IT (calculatoare, monitoare etc.) și nu avea habar despre cum se administrează o infrastructură IT. Am găsit breșe de securitate în toate routerele și switch-urile inspectate, ba chiar mai mult am descoperit calculatoare pe care furnizorul de servicii IT le folosea pentru a „mina” criptomonede sau pentru a găzdui diverse siteuri web ale altora. Cu riscul de a ne repeta, chiar ești sigur(ă) nu vrei un audit IT?

Apoi, o digitalizare adevărată și primii pași în standardizare IT încep cu un audit al infrastructurii IT. Degeaba vrem achiziționăm niște echipamente tehnice (calculatoare, servere, imprimante etc.) dacă nu știm cu adevărat care sunt nevoile IT reale ale companiei sau instituției reprezentate. Serviciile noastre de audit IT pot fi solicitate aici.