Soluții complete de backup în cloud cu Acronis

Soluția propusă de inginerii IT de la DAB MSP pentru backup zilnic în cloud este Acronis Cyber Backup. Deși există o mulțime de alte soluții precum R1Soft, DropBox, Google Drive sau OneDrive, singura soluție validă care respectă cu adevărat toate cerințele unui manager de organizație în privința datelor este cea de la Acronis. Vei putea alege ce fișiere vrei trimiți periodic în cloud pentru backup dar în același timp vei putea face backup și la bazele SQL.

De ce să folosești cât mai urgent backup în cloud?

Gândește-te la scenariul în care mâine dimineață când ajungi la birou nu mai există pe server nici un document din ultimii 2-3 ani. Bineînțeles, ia în calcul situația în care nu ai un serviciu de backup în cloud activ. Probabil încă nu iei în serios acest scenariu însă în fiecare zi aproximativ 20% dintre organizațiile din România își pierd documentele datorită ignoranței. Dacă tot ai ajuns până aici nu ignora și tu aspectul, te vom ajuta imediat ai backup în cloud.

Ce tip de organizații folosesc Acronis Cloud Backup?

Spre deosebire de alte soluții tehnice, când aducem în discuție backup-ul fișierelor din organizații în mod normal nu ar trebui ne mai punem întrebări despre necesitate deoarece este cât se poate de limpede. Fie vorbim despre o companie privată sau despre administrații publice locale, instituții publice sau guvernamentale, cu toții au în mod clar nevoie de Acronis Cloud Backup (sau de o altă soluție similară însă noi recomandăm cu încredere Acronis).

Acronis Cloud Backup vs. backup local pe HDD extern

Soluțiile clasice de backup local stochează copiile de siguranță pe un hard disk extern, pe un stick USB sau pe NAS (Network Attached Storage). În situația în care folosești o astfel de soluție de backup local pentru server sau chiar pentru calculatorul tău ne dorim înțelegi îți asumi riscuri enorme. De ce? Pentru deși aparent nimic rău nu s-ar putea întâmpla, de-a lungul celor peste 14 ani de activitate în IT am văzut sute de harduri externe cu defecțiuni iremediabile ale plăcilor electronice. Despre stick-uri USB nu încape discuție, un backup nu ar trebui niciodată se stocheze pe un astfel de device. Singurele soluții puțin mai stabile sunt NAS-urile însă și aici avem discuri care pot ceda atunci când sunt folosite intensiv precum și riscul major ca un angajat plece acasă cu toate datele vitale.

Acronis Cloud Backup, spre deosebire de soluțiile clasice de backup local pentru servere și stații de lucru, trimite în cloud instant absolut fiecare modificare a unui fișier. Soluția Acronis Cyber Backup este folosită de către DAB MSP din 2019 pentru backup în cloud în cazul fișierelor din servere, calculatoare, laptopuri și pentru baze de date SQL. În cazul în care aceste soluții IT par sau pot fi interesante pentru organizația reprezentată, contacteaza-ne online aici.

Notă: Soluțiile de backup în cloud oferite de DAB MSP cu Acronis Cyber Backup au un tarif lunar care începe de la 1.99€ / Gb și pot fi oferite exclusiv pentru clienții care au un contract de externalizare IT cu mentenanță IT inclusă.